STUDIO.ZIDOVI

Kao iz časopisa – Uz tri jednostavna koraka nek vaš interijer bude IN!

Ako težite ka promjenama i pratite trendove koji se iznova mijenjaju, a često volite da preuređujete vaš dom, vi se onda nalazite na pravom mjestu u pravo vrijeme!
Koje nam je to promjene donijela 2020. godina kad su u pitanju trendovi uređenja unutrašnjeg prostora, šta je sa sobom ponijela iz prethodnih godina, a šta je trenutno IN? Sve to možete pročitati u nastavku teksta, a sadržano je u tri jednostavna koraka.

Apstraktna energija
Ako izaberete dizajn čija se inspiracija zasniva na apstraktno ekspresionističkim umjetničkim djelima, vaš dom će biti u duhu umjerene doze umjetnosti. Ovaj dizajn ističe geometrijske oblike u raznim bojama i rukom crtanim detaljima zahvaljujući kojima se stvara posebna osobnost vašeg doma. Nijanse odvažnih boja koje dominiraju ovim trendom su: pregorena crvena, modro plava, senf nijansa žute boje, te svijetlo ljubičasta. Izrazita funkcionalnost dizajna se očituje u tome što je pogodan za svaku prostoriju, a njegova pogodnost se upravo ogleda u geometrijski i rukom crtanim detaljima koji krase brojne dekorativne predmete, kao što su jastuci.

Apstraktna energija

Strukturirana jednostavnost
Klasika ili ne, stari ili novi trendovi, jedno je sigurno – Jednostavnost je uvijek bila, ali i ostala IN. Ono što ćete zasigurno postići ovim trendom jeste da će vaš dom zračiti posebnom harmonijom, koju stvara struktura neutralnih boja unutrašnjeg prostora. Kombinacija sive i blijede nijasne zelene boje je odlična ideja, koja će ukrašavati vaš zid na jedinstven način. A ako želite da razbijete neutralnost i unesete malo veselije tonove toplih boja, učinite to kombinacijom žute i bež boje, koje se uvijek iznova vraćaju na velika vrata, a koje će se perfektno uklopiti u kupaonice modernog dizajna, rustikalne kuhinje, međutim najveći će uspjeh postići ako ih primijenite u dnevnoj ili spavaćoj sobi, gdje ih možete spojiti sa detaljima u tamnijim bojama. Usudite se, pa probajte, jer se zasigurno nećete pokajati, a vaš će dom odisati interesantnošću koju ovaj trend izaziva.

Strukturirana jednostavnost

Udobnost
Trend koji navodi na to da će enterijer vašeg doma zasigurno biti IN, bila to zima, proljeće, ili neko drugo godišnje doba, uvijek je poželjno da vaš dom bude oaza mira poslije napornog dana. Vrlo jednostavno ćete postići tu udobnost, ako vaš prostor začinite dodatkom velikog broja jastuka ili predmeta odvažnih struktura sa nijansama ljubičaste ili smeđe boje. Osim ovih dekorativnih predmeta koji sačinjavaju navedeni trend, on se također postiže i udobnim namještajem koji krasi prostorije vašeg doma, pa tako uvijek možete napraviti idealnu kombinaciju – ako spojite jastuke ljubičaste boje sa kaučem ili foteljom svijetle nijanse sive boje, dobit ćete savršen koncept jednostavnosti izgleda dnevnog boravka.

Da biste uvijek bili u trendu, to ne mora značiti da trebate praviti ogromne promjene oko preuređivanja vašeg doma, jer to možete postići unošenjem nekih zanimljivih detalja koji neće napraviti veliku promjenu, ali će svakako osvježiti prostor u kojem boravite.