STUDIO.ZIDOVI

CNR IMOB – 16. Internacionalni sajam namještaja u Istanbulu

Protekle sedmice, pod pokroviteljstvom Istanbulskog sajma privrede i Udruženja turskih proizvođača namještaja održan je 16-ti po redu Internacionalni sajam namještaja u Istanbulu (CNR IMOB – 16th International Istanbul Furniture Fair).

Ovaj prestižni sajam održan je u periodu od 21.01. – 26.01. januara 2020. godine u Istanbul Expo Centru – CNR EXPO. Jedan od najvažnijih svjetskih sajmova, na kojem su imale priliku učestvovati proizvođači namještaja iz mnogobrojnih zemalja svijeta, kao što su: Sjedinjene Američke Države, Rusija, Kina, Indija, Vijetnam, Njemačka, Velika Britanija, Italija, Francuska, Poljska itd.

Preko 750 svjetskih kompanija je izložilo svoje proizvode na ovogodišnjem sajmu, a posjetilo ga je više od stotinu hiljada gostiju, gdje se izdvaja značajan broj posjetilaca iz stranih zemalja (izvan Turske).

Sva naša zainteresovanost bila je usmjerena ka ovom istanbulskom sajmu namještaja na kojem smo posebnu pažnju posvetili trendovima u uređenju rezidencijalnih i stambenih prostora: dnevni boravak, spavaće sobe, trpezarije i dječije sobe, kao i prostoru drugih namjena: poslovni prostori, retail prostori, office i kancelarijski prostori, caffe i restorani.

Kompletnost ovog događaja se ogleda u tome što je posebna pažnja bila usmjerena ka samom uređenju i pripremi sajamskih štandova. Osmišljenost i inspirativnost fasade i prilazne sekvence je bila fasada rezidencijalnih objekata, a njihovi interijeri su napravljeni tako da izgledaju poput savršeno dizajniranih apartmana.

Ono što bih naročito istakla i što je mene lično zainteresovalo jesu moderno opremljeni i funkcionalni interijeri, koje krase otvorenije i prirodne boje, kao i različiti materijali raskošne dekoracije.

Interijeri su se ogledali u tome, što je posvećenost bila vrhunska pri njihovom dizajniranju – od klasičnih pa do najmodernijih. U nastavku ćete moći pogledati par fotografija i vidjeti različitosti i samu strukturu interijera pojedinih spavaćih soba, kao i dnevnog boravka, te na osnovu toga ćete biti u mogućnosti da iskoristite ideje sa slika, naravno, ako u skorijoj budućnosti budete htjeli da mijenjate izgled prostora u kojem boravite.

Moram istaći da sam veoma sretna i ponosna što sam bila dio događaja svjetskih razmjera u svakom pogledu, gdje sam imala priliku da  postanem bogatija za još jedno novo iskustvo, koje ću moći u daljem radu podijeliti sa svojim saradnicima i klijentima. Kao što kažu: „Praksa uvijek mora biti građena na dobroj teoriji.“