STUDIO.ZIDOVI

Imm Cologne – sajam namještaja u Kelnu

U periodu od 13. do 19. Januara 2020. godine u Kelnu (Njemačka) je održan Međunarodni sajam namještaja koji slovi za jedan od najvećih svjetskih skupova u tom sektoru i koji određuje trendove u uređenju interijera za predstojeću godinu.

Sajamski prostor na 240 dunuma podijeljen je u deset odjela u kojima posjetitelji mogu vidjeti najnovije trendove u oblasti namještaja.

Dizajnerska rješenja luksuznih velikih soba su i ove godine u centru pažnje, ali sve više pažnje posjetilaca privlače i moderna i praktična rješenja za opremanje malih prostorija.

Na sajmu IMM ove godine učestvovale su 1.200 kompanija iz 50 država.

Pored najvećih svejtskih brandova u oblasti proizvodnje namještaja i opremanja interijera, učešće na sajmu IMM su uzele i brojne kompanije iz Bosne i Hercegovine samostalno ili u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH. I ove godine, kao i prethodnih slogan pod kojim nastupaju kompanije iz BiH je „Tradition for Future“. Svjetski brandovi nude moderan i luksuzan namještaj prilagođen ergonomskim potrebama čovjeka, dok proizvodi većine proizvođača iz BiH počiva na proizvodima od drveta koji u svojim tradicionalnim ili modernim izvedbama pronalaze put do interijera širom svijeta.  

Zahvaljujući našim partnerima, kompaniji Soligna doo iz Milića donosimo vam foto izvještaj sa ovogodišnjeg sajma u Kelnu. 

YOUR COMMENT