STUDIO.ZIDOVI

Stiže nam jesen, budite u trendu!

Da li je već vrijeme da pričamo o trendovima koji će ovu jesen u vaš dom unijeti na drugačiji način? Naravno, jer jesen je već polako počela da kuca na naša vrata, a za toplu dobrodošlicu ovog godišnjeg doba, preuredite vaš dom u koraku sa trendom kojeg nosi.

Koje boje donosi ovo godišnje doba? Crvena i žuta će dominirati, ali će se i uklopiti u svaki kutak vašeg doma ili stana. Pravila su da se krše, pa prekršite koje pravilo, jer vaša fotelja ne mora više biti smeđe (klasične) boje. Žutu senf boju možete iskoristi za fotelju, koja će razbiti montoniju prostorije u kojoj boravite. Ova boja je aktuelna već neko vrijeme, bila vam draga ili ne, probajte da je uklopite uz boju zidova vaše sobe, i da date tu razigranost i osvježenje vašem prostoru. Ili ipak ako želite da ova boja krasi zidove vaše sobe, onda preporučujemo da je koristite u blažoj nijansi i da odaberete jednu stranu zida (jedan zid) koji želite naglasiti. Žuto-bijela kombinacija nije nikad loš izbor!

Što se tiče ostale dekoracije, u ovoj boji zaista možete naći lijepe komade koji će uljepšati strukturu unutrašnjeg dizajna vašeg doma. Jastučić, dekica ili tepih u ovoj boji sa kombinacijom drugih neutralnih boja (nijanse sive, bež boje) će se savršeno uklopiti i upotpuniti izgled vašeg doma.

Crvena boja? Smjelost ili ne? Pa pokušajte, i vjerujemo da se nećete razočarati. Dinamičnost ove boje i njena toplina će donijeti potpuno novi, svježiji i efektniji izgled vašeg prostora. Ovu boju možete uvijek spojiti sa bijelom, sivom ili crnom, te dostići dobitnu kombinaciju koja će ukrašavati prostor u kojem boravite. Kad su u pitanju zidovi vašeg doma,  preporučujemo da lijepa i blaga nijansa crvene boje u kombinaciji sa bijelom bojom krasi vašu kuhinju ili porodičnu sobu. Kao i žuta-senf boja, crvena boja je, također, u posljednjih nekoliko godina sve više i više u trendu. Pri izboru namještaja, uvijek možete izabrati sofu u ovoj boji, postaviti je u dnevni boravak i pružiti novi, moderniji izgled vašem domu ili stanu. 

Uz umjereno korištenje ove boje u vašem stanu, neka se ostala dekoracija u vašem domu zaustavi na nekoliko slika u kojima dominira crvena boja, vazama ili sklupturama.

Par savjeta:

  • Pri odabiru ove dvije boje pažljivo birajte nijanse
  • Gledajte da se jedna od ove dvije boje savršeno uklopi u eterijer vašeg doma
  • Analizirajte unutrašnjost vašeg doma i odlučite koliku ćete joj bitnost dati u vlastitom stanu ili domu
  • Uvijek gledajte da ove dvije boje iskobinirate sa bojama koje će im savršeno odgovarati

Nek ova jesen donese drugačiju dimenziju u vaš dom. Iskoristite razdraganost jedne od ove dvije boje, i učinite da ugodnost i ljepota vašeg ambijenta bude kompletna. Zapamtite, ljepota je u oku posmatrača.

YOUR COMMENT